Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Febr. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

mikovinyi

 

2011. 10. 01-jén is megrendezésre került a XVI. Mikoviny Sámuel Által-ér Vízitúra!

Örömmel vettük, hogy idén is ilyen nagyszámú résztvevő volt ezen a szép október elsejei napon. A szervezők idén is kitettek magukért, hiszen a több száz ember fogadására alapos felkészülés és több éves rutin szükséges. Köszönjük a tatabányai Alpolgármester Úr, a vértesszőlősi és a tatai Polgármester Urak megnyitóját, melyeket Ercsey Áron „Aranyevező Díj” átadása követett (hagyományteremtő szándékkal). Az aranyevezőt (a sok-sokévi szervezőmunkát meghálálván) Dr. Szilas Péter társunknak ajánlottuk fel. Ezután Oláh András főszervező hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, utat adva ezzel a már a parton várakozó evezősöknek. A megnyitó után, mindenki a maga (olykor sajátos) vízi járművével nekivághatott, a mindig kiismerhetetlen Által-ér eme szakaszának.

A beérkezéskor örömmel szemrevételeztük, hogy idén (valószínűleg az alaposabb tájékoztatás miatt) kevesebben borultak járművükkel és/vagy szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket. Hála a vízügyi szakemberek odafigyelésének, Molnár András szakaszmérnöknek, kitűnő vízkormányzást kaptunk, azaz a vízszint pont megfelelő volt. Köszönjük továbbá a Szabad Levegő Alapítványnak a táblás figyelmeztető jelzéseket és a személyi segítséget is. Ezúton is köszönjük munkájukat! Megjegyzendő továbbá, hogy Ercsey Áron „brigádja” ismét kitett magáért és isteni finom, kellő bab: hús: lé arányú gulyást főztek nekünk, köszönet az egész csapatnak érte!

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ugyan a végcél pár éve nem a hagyományos úton halad, ettől függetlenül 3 szál fehér szegfűvel tiszteletünket tettük Kaptay György emléktáblájánál, aki a vízitúra ötletgazdája és társmegalapítója volt. Ezúttal is, mint minden évben, megemlékeztünk róla.

Végül, szeretném megköszönni a tatai Zöld Sziget Körnek, a Révalmási Tutajosoknak, a Vízügy Tatai Szakaszmérnökségének, a Szabad Levegő Alapítványnak, a tatai Vöröskeresztnek és mindenkinek, aki egy picit is hozzájárult a rendezvény lebonyolításához.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a

https://picasaweb.google.com/zszk.fotoalbum/20111001XVIMikovinyiSAltalErVizitura oldalon.

Találkozunk 2012-ben!                    Mocsi Ádám

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89