Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Febr. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

IMG_3468

 

2011.05.28-án reggel 8 órakor indultunk Tatáról 4 autóval, 15-en Visegrádra.  Az időjárás kissé felhős volt, de ez nem rémisztett meg minket. Visegrádra érve tervünk szerint sikerült megkezdeni aznapi látnivalóink bejárását. Elsőként a Bertényi Miklós Füvészkertet sikerült végigsétálnunk. Nagyon sok érdekes és szép növényt, kőzetet láthattunk ott. Megtalálhatók itt spórás és virágos növények egyaránt. Az itt töltött kb. másfél óra után lassan elkezdett szitálni az eső. Kis kupaktanács után azonban úgy döntöttünk, hogy ennyi eső még nem elég ahhoz, hogy ne tudjunk szalonnát sütni. Így aztán előszedelődzködtünk az autókból és nagyon finomakat sütöttünk. Miután mindenki jóllakott, a Füvészkerttől lefelé elindultunk az Apátkúti-völgyben.

Itt, a Füvészkerten kívül szintén gazdag a növény,- és állatvilág. A felmelegedés időszakában jelentek meg, terjedtek el, keveredtek a melegebb, déli kitettségű hegyoldalak tölgyesei közé a cseresek. A hűvösebb északi oldalak, a völgyek bükkösei közé a gyertyánosok. A patakvölgyeket égeresek követik, és bizony a gyepszint is gazdag botanikai szempontból. A völgy állatvilága szintén gazdag. Csak egy párat említve él itt: gímszarvas, őz, vaddisznó, muflon, vadmacska, róka, mókus, borz.

Úgy terveztük, hogy a völgyben felfelé is sétálunk egyet, amíg kedvünk van hozzá, de ezt sajnos már tényleg keresztbeszelte az eső, így miután visszaértünk a kocsikhoz, elbúcsúztunk egymástól és haza indultunk.

IMG_3523

Szerencsére azért a tervezett út nagy részét sikerült bejárnunk.

Sok szépet láttunk ma, és szívesen visszamegyünk még ide kirándulni.


Tisztelettel: Vig Edina

IMG_3510

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89