Payday Loan

Bejelentkezés

Eseménynaptár

<<  Jan. 18  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Üzenőfal

Környezetvédelem.lap.hu

Greenfo

Természetvédelem

A nyár folyamán három esetben is próbáltunk házi, illetve vadonélő állatot megmenteni.


Az egyik esetben, egy Kis patkósorrú denevért (Rhinolophus hipposideros) próbáltunk megmenteni, aki valószínűleg leesett az anyja hasáról. Fogarasi Péter és Oláh András hozta hozzánk a kis állatot. Szalay Zsuzsanna és jómagam mindent megtettünk amit csak tudtunk. Hiába a próbálkozás, a meleg tejjel, valamint a apró rovarokkal való etetés, sajnálatos módon nem sikerült kiröptetni az elárvult állatkát. A denevérek rejtélyes és speciális életmódja nem ismert előttünk, így csak a legritkább esetben lehet sikeres a felnevelése. Megpróbálni,azonban érdemes lehet, hiszen az anyjáról leeset denevért tovább már nem táplálja  a szülő, így a biztos halál vár rá. Mi egy esélyt adhatunk neki.Sajnos mi is csak egy esélyt tudtunk adni, a kis denevér elpusztult.

Ilyen esetben egy szakember felkeresése ajánlott!


A másik esetben egy pár négyzetméteres elkerített részben bezárt kutyát fedezett fel az egyik tagunk. Az állat étlen-szomjan sínylődött ,ki tudja mióta és már a nyüvek rágták... A szegény állatot időközben a "gazdája" elpusztította és közterületre egy zsákba kihelyezte. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy rövid időn belül sikerült felvennünk a kapcsolatot a Tappancs Alapítvánnyal és a Rendőrséggel. Az illetékes szervek és a hatóságok megkeresése után, valamint a hatósági állatorvos boncolása után megállapítható lett a "bűntett". Szabálysértésnél magasabb fokozatot jelentő bűncselekménynek minősül. Az ügy folyamatban van, és reméljük megkapja a büntetést az illető. Az már "csak" hab a tortán, hogy az egyesületünk aktivistája személyes fenyegetést is kapott az "Úriembertől". Reméljük senkinek és semminek sem esik bántódása a továbbiakban!

Az ügy kényessége miatt nem említettem neveket, illetve pontos időpontokat sem.
Kérek mindenkit, hogyha hasonló esettel találkozik, feltétlenül értesítsen bennünket, vagy a Tappancs Állatotthon Alapítványt.
Sürgős esetben közvetlenül a rendőrség értesítendő!

A harmadik esetben Molnárné Ági "néni" fogadott örökbe egy fészekben csücsülő magányos sárgarigó (régiesen aranymálinkó) (Oriolus oriolus) fiókát. Áginéni elmondása szerint az anyja nem látogatta. Úgy döntött, hogy figyelemmel kíséri a sorsát és enni - inni ad neki. A garázs tetején éldegélő fióka egészségesnek tűnt és sokáig élvezte a vendéglátást. A kis madár vesztét valószínű az idei év szeszélyes időjárása okozta...

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'includes/xmlmenu.class.php' (include_path='.:/usr/local/php5.2/lib/php') in /web/zszk/zszk.hu/index.php on line 89